Frans Keurentjes volgt Piet Boer op bij RFC

Frans Keurentjes is door het bestuur van Royal FrieslandCampina (RFC) gekozen als nieuwe voorzitter van het bestuur. Keurentjes volgt per 20 december 2016 Piet Boer op.

Frans+Keurentjes+volgt+Piet+Boer+op+bij+RFC
© FrieslandCampina

Keurentjes is sinds december 2006 lid van het bestuur en de raad van commissarissen van FrieslandCampina. Hij heeft een melkveehouderijbedrijf in Hornhuizen (Groningen).

Zijn voorganger Boer is statutair aftredend en niet herbenoembaar.

Erwin Wunnekink is per 20 december 2016 gekozen als vicevoorzitter van het bestuur en vicevoorzitter van de raad van commissarissen. Sinds december 2009 was hij al lid van het bestuur en de raad van commissarissen.

Wunnekink heeft een melkveehouderijbedrijf in Haarlo (Gelderland). Wunnekink volgt Jan Keijsers op die sinds 16 december 2014 vicevoorzitter van het bestuur en vicevoorzitter van de raad van commissarissen is.

Jan Keijsers blijft lid van het bestuur van de coöperatie tot in december 2017, wanneer hij statutair aftredend en niet herbenoembaar is.

Bestuur

De ledenraad van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. heeft in haar vergadering van 14 juni 2016 Hans Hettinga en Gjalt Mulder benoemd tot lid van het bestuur.

De benoemingen gaan in op 20 december 2016. Beiden worden per gelijke datum tevens lid van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V.

Hans Hettinga heeft in maatschap met zijn broer een melkveebedrijf in It Heidenskip (Friesland). Daarnaast is hij fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân.

Hettinga is van 1998 tot 2011 lid van de ledenraad van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina geweest, waarvan de laatste zes jaren als voorzitter van district Zuidwest-Friesland.

Opvolgen

Gjalt Mulder heeft een melkveebedrijf in Lippenhuizen (Friesland). Hij is sinds 2007 lid van de ledenraad van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina en vanaf 2009 voorzitter van district Centraal-Friesland.

Daarnaast is Mulder ledenraadslid van AB Fryslân/Noord-Holland.

De twee nieuwe bestuursleden volgen Piet Boer en Simon Ruiter op die statutair aftredend en niet herbenoembaar zijn.

Piet Boer is sinds 14 december 2011 voorzitter van het bestuur en de raad van commissarissen, waarvan hij vanaf 1999 deel uitmaakt. Simon Ruiter is sinds 2006 lid van het bestuur en de raad van commissarissen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer