Eerste studieclub precisielandbouw

Agrifirm Plant is met studieclub precisielandbouw begonnen. Tien telers uit Noordoost-Nederland kwamen daarvoor donderdag voor de eerste keer bijeen.

Eerste+studieclub+precisielandbouw
© Nieuwe Oogst

Deelnemers aan de studieclub konden deze eerste bijeenkomst aangeven waar hun behoefte ligt om de precisielandbouw eigen te maken. Agrifirm Plant zal daarop inspelen.

Gps

Veel telers beschikken al over een gps-aangestuurde spuit of strooier. Deze mechanisatie kan veel meer dan alleen overlap voorkomen. Het combineren van informatie, het maken van beslissingen en het plaatsspecifiek uitvoeren van deze beslissingen is de kunst.

Beslismomenten

Op voorhand heeft Agrifirm Plant de cruciale beslismomenten in de teelt benoemd. Dit is na opkomst om bijvoorbeeld mogelijke aaltjesbesmetting, bemestingsgebreken en andere bodemoorzaken te achterhalen.

Vlak voor het sluiten van het gewas is weer een belangrijk moment. Dit in verband met een mogelijk te verstrekken extra bemesting.

Een gewasscan rond afsterven van het gewas kan de teler helpen bij de loofdoding. Uiteindelijk is het doel van het combineren van teeltkennis en beschikbare data het rendement voor de teler te vergroten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer