Verdaas+en+Poppe+in+adviesraad+kabinet
Nieuws
© Ulco Wesseling

Verdaas en Poppe in adviesraad kabinet

De ministerraad heeft de nieuwe samenstelling van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) bekend gemaakt. Bekende namen zijn onder Co Verdaas en Krijn Poppe.

Verdaas was onder meer staatssecretaris van Economische Zaken, gedeputeerde bij de provincie Gelderland en Tweede Kamerlid voor de PvdA. Hij is nu planoloog en werkzaam bij Over Morgen, een adviesbureau op het gebied van duurzaamheid en gebiedsontwikkeling.

Poppe is sinds 2000 als econoom verbonden aan de Landbouwuniversiteit Wageningen en sinds 2013 in de functie van research manager van het Landbouw Economisch Instituut (LEI).

Samenstelling

Verder bestaat de Rli uit Jan Jaap de Graeff die al vanaf 1 januari 2016 is hij waarnemend voorzitter is van de raad. De Graeff was onder meer directeur van Natuurmonumenten. Hij vervult diverse nevenfuncties. Hij is lid van de VVD.

De andere leden zijn Marjolein Demmers (directeur bij De Groene Zaak, D66), Pieter Hooimeijer (hoogleraar sociale geografie en demografie aan de Universiteit Utrecht, PvdA), Niels Koeman (staatsraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, CDA), Annemieke Nijhof (CEO van Tauw Group), Lorike Hagdorn (hoogleraar Transport, Distributie en Logistiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam), Jeroen Kok (director bij ETM) en Ellen Peper (directievoorzitter bij Twynstra Gudde).

Adviesraad

De Rli is een onafhankelijke adviesraad die regering en parlement adviseert over de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving en infrastructuur.

Het doel was een team samen te stellen met voldoende deskundigheid op de negen beleidsterreinen en bestaande uit zittende en nieuwe leden. De benoeming geldt voor de periode van 1 augustus 2016 tot 1 augustus 2020.

De raad behandelt maatschappelijke vraagstukken van wonen, stad en ruimtelijke ordening, milieu en klimaat, landbouw, voedsel en natuur, water, verkeer en vervoer, ruimtelijke economie, energie en veiligheid.

Weer

 • Donderdag
  16° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 10°
  70 %
 • Zaterdag
  14° / 10°
  50 %
Meer weer