Vallei en Veluwe wil breedspooronderhoud

Boeren in de IJsselvallei zijn over het algemeen positief over de overgang van smalspoor- naar breedspoorponderhoud langs de A-watergangen.

Steeds meer boeren maken hierover afspraken met het waterschap Vallei en Veluwe.

Het waterschap is bezig met de harmonisatie van het onderhoud van de watergangen. Het onderhoud van de kleinere watergangen gaat over naar aangrenzende eigenaren.

Niet gebruikelijk

Voor het onderhoud van de A-watergangen blijft Vallei en Veluwe verantwoordelijk. Het waterschap wil dat voortaan doen via grootspooronderhoud, een onderhoudsvorm die in het oosten van het land nog niet overal gebruikelijk is.

Omdat breedspoormateriaal meer ruimte nodig heeft, wordt het onderhoudspad van het waterschap samengevoegd met het aangrenzende landbouwperceel. In ruil voor het rijden met breedspoormateriaal over zijn eigendom, mag de grondeigenaar dit onderhoudspad gebruiken.

Positief

Veel boeren zijn daar positief over omdat de strook nu landbouwgrond is, waarop ze zelf kunnen bepalen wanneer en hoe vaak ze gaan maaien. Bovendien telt de oppervlakte van de extra grond mee in de mestboekhouding.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer