Strocon+verwerkt+mest+in+containers
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Strocon verwerkt mest in containers

Strocon in Aalten levert een mestverwerkingssysteem dat is op te bouwen met losse containers.

Op de Land- & Tuinbouwbeurs Oost-Nederland in Zelhem waren deze week twee containers te zien: een unit met de mestscheider en een module voor het droge van de dikke fractie.

'De mestscheider is het belangrijkste onderdeel van de installatie. De scheider zorgt ervoor dat minimaal 94 procent van de fosfaat in de dikke fractie terechtkomt. In de dunne fractie zit maximaal 1 procent organische stof', zegt Wilbert Luimes van Strocon.

Isolatie

Het Achterhoekse bedrijf levert al langer afzonderlijke onderdelen voor mestverwerkingssystemen. Alle onderdelen zijn nu ondergebracht in geïsoleerde containers.

'De isolatie is belangrijk als je de dikke fractie wilt drogen bij 65 graden Celsius', geeft Luimes aan.

Modulaire opbouw

Afhankelijk van de bedrijfssituatie zijn meerdere units aan elkaar te koppelen. Dat is een belangrijk voordeel van de modulaire opbouw .

Luimes: 'Het ene bedrijf heeft de afzet voor de dikke fractie geregeld, het andere de dunne fractie. Afhankelijk van de situatie zijn extra containers bij te plaatsen voor de verwerking van bepaalde fracties.'

15.000 kuub

Strocon kan een installatie leveren voor 15.000 kuub ingaande mest. Het bedrijf kan zorgen voor de afzet van de eindproducten.

Weer

 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
 • Dinsdag
  11° / 8°
  30 %
Meer weer