Op vakantie niets verzuimd

Nu het zonnetje schijnt en de temperatuur weer boven de 20 graden komt, ben je de kou en de sneeuw van vorige week snel weer vergeten.

Op+vakantie+niets+verzuimd
© Nieuwe Oogst

Nu waren wij in de gelukkige omstandigheid om deze slechte week in Nederland over te slaan. In Zuid-Frankrijk staat een huisje van mijn zus, waar ik in het verleden al een keer op bezoek mocht gaan. Onze kinderen kenden het alleen van foto's en verhalen.

Nadat de week ervoor duidelijk werd dat we de aardappelen gepoot kregen en de uien voor opkomst gebrand, hebben we de knoop doorgehakt en een last minute naar Zuid-Frankrijk geboekt. Opa en oma helemaal verbaasd, dat Carel in deze tijd zomaar op vakantie gaat.

Weerbericht

Opa en oma hadden toen het weerbericht op langere termijn nog niet gezien. Kou, hagel en zelfs sneeuw werden voorspeld. Op de boerderij werd het goed geregeld met onze medewerkers, die mij het laatste zetje richting de zon gaven.

Zo gingen we op maandagochtend met een beetje regen richting het vliegveld en kwamen we vijf dagen later weer terug met de zon. Ondertussen heerlijk genoten van een weekje rust en mooi weer met het gezin tussen de wijngaarden in Frankrijk.

Niet stilzitten

Betrekkelijke rust, want een week stilzitten is er niet echt bij. Zo zijn we gaan mountainbiken in de prachtige heuvelachtige omgeving. Ook hebben we met twee kano's een rivier bedwongen. Gehesen in wetsuits, 10 kilometer stroomopwaarts gebracht en daar via diverse stroomversnellingen heelhuids weer in het dorp teruggekeerd.

Met een gids hebben we een tocht op elektrische steps gemaakt. De lunch was inbegrepen met lokale gerechten en gewoontes. Dit hield in dat we om 10 uur 's morgens tussen de wijngaarden al aan de rode wijn zaten.

Sneeuwpop

Ondertussen werden we via WhatsApp en satelliettelevisie op de hoogte gehouden van het slechte weer in Nederland en zelfs de sneeuw in Dwingeloo, waar mijn zwager woont. Ze hadden zelfs een sneeuwpop gemaakt en dat in de meivakantie.

Opa en oma hebben de hele week geroepen dat we niets hadden verzuimd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Systeem
Systeem 23-03-2016
Puntjes op de i
Puntjes op de i 19-12-2015
Puntjes op de i
Puntjes op de i 17-12-2015

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer