PvdA: neem geen risico met geitenbedrijf

De PvdA verzet zich tegen de bouw van een nieuw geitenbedrijf in het Gelderse Rossum. Kamerlid Tjeerd van Dekken heeft vragen gesteld aan staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) en minister Edith Schippers (Volksgezondheid).

Het gaat om een geitenbedrijf met ruimte voor ongeveer 5.100 dieren. De gemeente Maasdriel heeft de benodigde wijziging van het bestemmingsplan ter inzage gelegd.

Rapport GGD

Van Dekken wijst de bewindslieden op een rapport van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Daar staat in dat een kleine afwijking in de bedrijfsvoering grote gevolgen kan hebben voor de risico's op het gebied van volksgezondheid.

Het brengt het Kamerlid tot de conclusie dat het risico niet genomen mag worden. Hij herinnert in zijn vragen de uitbraak van Q-koorts in de geitenhouderij van enige jaren geleden.

Weidegang

De ondernemer wil de geiten ook buiten laten lopen. Van Dekken vraagt welke extra risico's dat meebrengt, gezien het feit dat de GGD weidegang afraadt.

Het Kamerlid dringt er bij Van Dam en Schippers op aan dat de zorgen en bezwaren van omwonenden, GGD en maatschappelijke organisaties 'serieus' worden betrokken bij de besluitvorming.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer