Forse stijging van tarwenoteringen

De tarwenoteringen op de internationale markten laten een forse stijging zien. Dat gebeurt zonder een fundamentele verandering van de beschikbaarheid van tarwe.

Dat blijkt uit het Weekbericht Granen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) van deze week.

Veel tarwe inkopers/verwerkers hebben, door de dalende prijzen van de afgelopen weken, weinig aangekocht. Omdat de prijzen nu stijgen, weigeren akkerbouwers hun granen te verkopen.

Argentinië

In Argentinië is er sprake van overvloedige neerslag en dat heeft mogelijk gevolgen voor sojabonenoogst en zorgt voor logistieke problemen. In Brazilië blijven de oogstvooruitzichten goed.

Het tarweareaal in Argentinië zal mogelijk met 25 procent stijgen tot 4,5 miljoen hectare en dat is het gevolg van het schrappen van de tarwe uitvoerbelasting.

De weersomstandigheden in Rusland en Oekraïne zijn goed en analisten hebben de oogstprognose voor Rusland met 2 miljoen ton aangepast tot 59 miljoen ton (dit seizoen 61 miljoen ton).

Europa

Analisten verwachten voor de Europese Unie voor het seizoen 2016/17 een goede oogst vanwege de gunstige weersomstandigheden.

De Europese markten laten veelal een stijging van de voertarwe spotnoteringen zien bij redelijk stabiele gerst- en maisnoteringen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer