Hoeveel boeren spelen mee met de postcodeloterij?

Heel af en toe kom ik wel eens in de verleiding om een staatslot te kopen. Meestal zo aan het einde van het jaar, met de oudejaarstrekking.

Hoeveel+boeren+spelen+mee+met+de+postcodeloterij%3F
© Nieuwe Oogst

Ik bouw dan een week lang luchtkastelen en verzin zo veel nuttige dingen waar ik al die miljoenen euro's aan kwijt wil. Normaal gesproken speel ik niet mee met grote loterijen.

De postcodeloterij stuurt meerdere malen per jaar reclame en probeert ons over te halen. Want wat ALS de rest van de straat allemaal stinkend rijk wordt en wij, arme stakkers, gewoon moeten werken voor ons geld? Die kans is zo klein dat ik het wel aandurf.

Buren

Bovendien gun ik mijn buren best een fortuin en denk ik dat ik daar niet ongelukkiger van word.

Een goede bekende van mij speelt mee, omdat ze daarmee goede doelen steunt en alle mensen die langs de deur komen namens deze goede doelen kan vertellen dat ze al meespeelt met de postcodeloterij en daarmee deze doelen al steunt. Maar wie zijn deze goede doelen?

Wakker Dier

Een van de 'goede doelen' van de postcodeloterij is Wakker Dier. Jaarlijks stort de postcodeloterij 500.000 euro op de rekening van deze stichting.

Hoe selecteert de postcodeloterij haar goede doelen? En hoe goed zijn de goede doelen? Wie zegt dat 'goed' ook echt goed is?

95 organisaties

Ik heb de lijst van 95 organisaties eens bekeken. Van minimaal de helft van deze doelen heb ik nog nooit gehoord. Een aantal zou ik ook als goed doel bestempelen en andere van deze doelen zijn wat mij betreft gewoon niet goed (genoeg).

Hoeveel boeren spelen mee met de postcodeloterij? Weten ze dat er een half miljoen euro per jaar naar een club gaat die de intensieve veehouderij wil uitroeien? Een bedreiging? Jazeker. Of kunnen we er een kans van maken?

Proberen

Komen initiatieven zoals Varkens Vandaag, mmmEggies, Boerderij Educatie en NAJK ook in aanmerking voor een half miljoen euro per jaar van de postcodeloterij? Misschien is dit het proberen wel waard.

Agnes van den GoorRegiocoördinator LAJK

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer