Politicoloog+pleit+voor+minister+van+Voedsel
Nieuws
© University College Roosevelt

Politicoloog pleit voor minister van Voedsel

Politicoloog Herman Lelieveldt van het University College Roosevelt in Middelburg vindt dat er een minister van Voedsel moet komen. Die moet de consument beschermen tegen ongezonde producten.

Lelieveldt is schrijver van De Voedselparadox, een boek dat deze week verschijnt. In De Voedselparadox laat hij zien hoe moeilijk het voor consumenten, bedrijven en de overheid is om iets te veranderen aan ons voedselsysteem.

De schrijver volgde voor zijn boek debatten over intensieve veehouderij in de Tweede Kamer en over voedselregelgeving in Brussel. Verder besteedt hij onder meer aandacht aan fairtradeproducten, kiloknallers en de strijd van Wakker Dier tegen de plofkip.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  40 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  24° / 12°
  20 %
Meer weer