Ellen+ten+Damme+zingt+tussen+kippen+%28video%29
Nieuws
© Johan Wissink

Ellen ten Damme zingt tussen kippen (video)

Nadat Ellen ten Damme donderdag het volk toe zong tijdens The Passion waren zaterdag de kippen van pluimveehouder David Janssen in het Limburgse Veulen aan de beurt.

Ten Damme deed dit op uitnodiging van Plus Supermarkten die de eieren van Janssen verkoopt in hun winkels. 'Dit is geweldig' lacht ze. 'Er waren wel 35.000 toeschouwers, dat maak je niet elke dag mee'.

Spannend

Pluimveehouder Janssen had wel een beetje zorgen. 'Het was spannend, want in eerste instantie wist ik niet hoe de kippen zouden reageren. Ze begonnen gelukkig ook rustig en zachtjes, maar toen de kippen eraan gewend waren was het super.'

Ten Damme: 'Ik hield mee een beetje in aan het begin. Ik had het idee dat ik niet enorm de rockchick uit moest hangen. Een van de kippen had zelfs de gitaarplug eruit gehaald en verstopt onder het stro.'

Ei

Volgens de supermarktketen verkoopt Janssen het diervriendelijkste ei van Nederland. Zo hebben zijn eieren onder meer drie sterren van het Beter Leven-keurmerk. 'Hier wordt gedacht aan mens, dier en milieu. We proberen duurzaam te denken.'

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer