Open sollicitatie

Open+sollicitatie
© Nieuwe Oogst LLTB

Dit is mijn laatste weekend als voorzitter van de Limburgse varkenshouders. Na meer dan tien jaar wordt het tijd dat een jong, verfrissend iemand het stokje overneemt. Als Limburgse varkenssector zijn we dan ook verheugd dat Mark Vossen deze verantwoordelijke en prachtige taak overneemt.
In tien jaar is er een duidelijke lijn van nieuwe bestuurders - ministers en staatssecretarissen - te herkennen. Die rollen lijken hooguit twee jaar door dezelfde persoon te mogen worden ingevuld. Hoezo bestendig besturen?
Wat wel bestendig is, is het telkens opnieuw instellen van een commissie die moet rapporteren over de toekomst van de Nederlandse veehouderij. Zo is nu weer de commissie Nijpels ingesteld. Een mooie taak voor Nijpels en tafelgenoten, want er liggen nogal wat rapporten op de plank.
Zo heeft de Daan van Doorn een paar jaar geleden iets geschreven over de veehouderij in 2020. Mocht er behoefte zijn aan een iets oudere rapportage, dan is wellicht het rapport van oud-minister Hans Alders een aanrader. Net voor mijn aantreden als voorzitter van de Limburgse varkenshouders lag er de rapportage van het Debat Toekomst Intensieve Veehouderij door minister Cees Veerman. Mochten voornoemde rapporten nog onvoldoende informatie bieden, dan is er altijd nog het rapport van oud-bankier Herman Wijffels.
Het lijkt mij verstandig dat staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) overgaat tot uitvoering. Het is goed na te denken over de toekomst. Toch is alleen maar rapporten schrijven een dure aangelegenheid. Het laten uitvoeren van het beschrevene levert een opbouw aan de toekomstige veehouderij. De bouwtekeningen zijn gereed, laat nu de bouw maar starten.
Ik solliciteer op de functie voor de bouw van een duurzame, rendabele en maatschappelijk geaccepteerde veehouderij. O ja, ik heb zelf meegeschreven aan het rapport Vitale Varkenshouderij onder regie van oud-minister Uri Rosenthal. Laat dit maar de bouwtekening zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer