EuroDairy strijdt voor sterke zuivelsector

Melkveehouders- en zuivelorganisaties uit Europa hebben zich verenigd in een Europees netwerk. Bij het nieuwe EuroDairy zijn al twintig organisaties uit vijftien landen aangesloten.

Doel van EuroDairy is de melkveehouderij internationaal concurrerender te maken. Dat gebeurt door het stimuleren, verspreiden en toepassen van praktische innovaties.

In 'operational groups' gaan de ondernemers met specifieke vraagstukken aan het werk. De oplossingen delen ze met elkaar in het Europese netwerk van melkveehouders en onderzoekers.

Best practices delen

Daarnaast gaan binnen EuroDairy 120 innovatieve melkveebedrijven hun 'best practices' delen. Ook dat zal eraan bijdragen dat nieuwe kennis sneller wordt verspreid.

In Nederland doen (Z)LTO, Wageningen UR en ZuivelNL mee aan EuroDairy. Dirk Bruins van LTO-vakgroep Melkveehouderij is enthousiast over het plan.

Leren van elkaar

'Als groepen boeren over de landsgrenzen met elkaar in gesprek gaan, zal dat beslist verbeteringen opleveren. We kunnen nog veel van elkaar leren', aldus Bruins.

Voorzitter Katrine Lecornu van European Dairy Farmers (EDF) benadrukt het grote belang voor melkveehouders van het snel kunnen toepassen van beschikbare kennis en innovaties. 'Daar sluit de doelstelling van EuroDairy prima op aan.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer