LIV: warmteterugwinning pluimvee

Tijdens de LIV in Venray presenteert Inno+ haar nieuwe Triple EEE systeem waarmee pluimveehouders zoveel warmte uit hun stallen terugwinnen, dat ze 87 procent energiekosten besparen in hun bedrijf.

LIV%3A+warmteterugwinning+pluimvee
© Inno+

Triple EEE levert volgens de producent de ruim voldoende energie op om alle inkomende ventilatielucht én de stallen zelf te verwarmen. De luchtwasser, het centraal ventilatiekanaal of warmte uit een andere bron zoals een biogasinstallatie kunnen gebruikt worden als bron voor het opwekken van de duurzame energie.

Triple EEE is daarvoor uitgevoerd met een warmtewisselaar die met de inzet van 1 kW elektrische energie, maar liefst 77 kW energie oplevert. Ruim voldoende voor het verwarmen van alle inkomende stallucht in de winter tot minimaal 8 °C.

Warmte over

Het levert naast energie voor het verwarmen van inkomende ventilatielucht, ook voldoende energie voor het verwarmen van vloeren, een woonhuis of bedrijfsgebouwen.

Bij dit Triple EEE systeem hoort ook een managementsysteem via internet waarmee pluimveehouders op elk moment een exact inzicht krijgen in de actuele energiesituatie en -historie van hun stal.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer