LTO ziet niets in commissie Nijpels

Een commissie onder leiding van oud-politicus Ed Nijpels gaat het kabinet adviseren over de toekomst van de veehouderij. LTO reageert kritisch op de instelling van deze nieuwe commissie.

LTO+ziet+niets+in+commissie+Nijpels
© Twan Wiermans

Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) vindt dat de verduurzaming van de Nederlandse veehouderij versneld moet worden. Hij vraagt de commissie Nijpels daarvoor voorzetten te geven.

Zes leden

Naast Nijpels maken Joszi Smeets (Youth Food Movement), Martin Scholten (Animal Sciences Group), Felix Rottenberg (oud-PvdA-voorzitter), Ruud Huirne (Rabobank) en Hans Hoogeveen (ministerie van EZ) deel uit van de commissie.

LTO vindt de instelling van de commissie Nijpels overbodig. 'Het is de zoveelste commissie. Ik vraag me echt af wat dit kan toevoegen aan alle initiatieven die al in de markt worden genomen', zegt voorzitter Albert Jan Maat.

Regentisme

Hij hekelt het feit dat er geen enkele veehoudersvertegenwoordiger in de commissie zit. 'Het is over u, maar zonder u. Dit is regentisme', aldus de LTO-voorzitter.

'Dit toont het gebrek aan focus aan dat we al langer vaststellen bij het ministerie van EZ', meent Maat 'En het laat zien hoe hard we weer een eigen ministerie van Voedsel en Platteland nodig hebben.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer