Onlinegame Superboer gelanceerd (video)

Na maanden van voorbereiden is het zover: de onlinegame Superboer gaat live. Vanaf donderdag kan iedereen het spel gratis spelen op www.superboer.nl.

Het spel Superboer biedt een inkijk in de keuken van de Nederlandse melkveehouderij. Voor het spel heeft melkveehouder René Vermunt uit Etten-Leur zijn stal ‘opengesteld’. Het spel brengt een echte stal naar het scherm van de speler.

Gamers kijken mee over de schouder van Vermunt, zien hoeveel melk de koeien produceren en doen aan de hand daarvan voorspellingen over de melkproductie van de volgende dag.

Veestapel opbouwen

Hoe beter de voorspelling, hoe hoger de beloning voor de gamer. Met deze inkomsten kan de speler zelf koeien kopen en zo zijn eigen veestapel opbouwen.
Het spel wordt gelanceerd door de innovatieorganisatie van de Nederlandse melkveehouderij Courage en gameontwikkelaar Gamious.

Live meekijken

Innovatiemanager Carel de Vries van Courage over Superboer: 'Het mooie van het spel is dat je 'speelt' met echte data. Als speler sta je in directe verbinding met de boerderij van René.'

'Je krijgt data van de melkrobot en met een webcam kun je live meekijken in de stal. Bovendien krijgt je als superboer informatie over het weer, de gemoedstoestand van de koe, het kalveren en de melkcyclus. Allemaal zaken die van invloed zijn op de melkproductie', vervolgt De Vries.

Brug boer-consument

Met de lancering van de Superboergame legt Courage de verbinding tussen melkveehouderij en maatschappij. 'Met het spel willen we een grote en jonge doelgroep aanspreken. We laten zien hoe interessant het leven van een boer is en hopen zo dat veel mensen gaan meegenieten van het werk en leven op een echt melkveebedrijf.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer