Energieagenda Zuid-Holland: verduurzaming

Provincie Zuid-Holland wil snel meer energie besparen en de overgang naar schone energie slimmer en sneller realiseren.

Energieagenda+Zuid%2DHolland%3A+verduurzaming
© Provincie Zuid-Holland

Gedeputeerde Staten (GS) vragen gemeenten, waterschappen, bedrijven, inwoners en kennisinstellingen om deze verandering samen met de provincie te versnellen. De energieagenda beschrijft hoe de partijen deze verandering aanpakken.

GS stelde 5 januari de aanzet naar deze energieagenda vast en nodigt partners de komende maanden uit om de voorgestelde weg naar de energietransitie te toetsen en de energieagenda verder vorm te geven.

Zes thema's

De provincie ziet haar rol om het energiebeleid te intensiveren en versnellen op zes onderwerpen: energiebesparing, verwarming met duurzame restwarmte en aardwarmte, lokale initiatieven ondersteunen en stimuleren, innovatie organiseren en stimuleren, inzet van een revolverend energiefonds en regionale samenwerking.

De provincie gaat met energie-intensieve bedrijven het gesprek aan hoe ze worden uitgedaagd en hoe de provincie hen kan ondersteunen om energiezuiniger te gaan werken.

Warmtenetten

Tot de inspanningen horen ook het realiseren van een warmterotonde en van lokale warmtenetten. Energieopslag en meermaals benutten van warmte wordt gestimuleerd.

Ook lokale warmtenetten kunnen op steun van de provincie rekenen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer