Energieagenda+Zuid%2DHolland%3A+verduurzaming
Nieuws
© Provincie Zuid-Holland

Energieagenda Zuid-Holland: verduurzaming

Provincie Zuid-Holland wil snel meer energie besparen en de overgang naar schone energie slimmer en sneller realiseren.

Gedeputeerde Staten (GS) vragen gemeenten, waterschappen, bedrijven, inwoners en kennisinstellingen om deze verandering samen met de provincie te versnellen. De energieagenda beschrijft hoe de partijen deze verandering aanpakken.

GS stelde 5 januari de aanzet naar deze energieagenda vast en nodigt partners de komende maanden uit om de voorgestelde weg naar de energietransitie te toetsen en de energieagenda verder vorm te geven.

Zes thema's

De provincie ziet haar rol om het energiebeleid te intensiveren en versnellen op zes onderwerpen: energiebesparing, verwarming met duurzame restwarmte en aardwarmte, lokale initiatieven ondersteunen en stimuleren, innovatie organiseren en stimuleren, inzet van een revolverend energiefonds en regionale samenwerking.

De provincie gaat met energie-intensieve bedrijven het gesprek aan hoe ze worden uitgedaagd en hoe de provincie hen kan ondersteunen om energiezuiniger te gaan werken.

Warmtenetten

Tot de inspanningen horen ook het realiseren van een warmterotonde en van lokale warmtenetten. Energieopslag en meermaals benutten van warmte wordt gestimuleerd.

Ook lokale warmtenetten kunnen op steun van de provincie rekenen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer