Subsidie voor negen boomteeltprojecten

Negen boomteeltprojecten komen in aanmerking voor financiering uit het Innovatieprogramma Boomkwekerij.

Subsidie+voor+negen+boomteeltprojecten
© Sanne Jansen

Dat heeft de Raad voor de Boomkwekerij, het samenwerkingsorgaan van de LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten en Anthos, besloten.

Eerder dit jaar konden ondernemers initiatieven voor Innovatieprogramma Boomkwekerij indienen. Dat gebeurde 41 maal.

Productschap Tuinbouw

Innovatieprogramma Boomkwekerij is een van de laatste projecten waarvoor via Productschap Tuinbouw sectorgelden beschikbaar zijn gesteld. Doel is om innovaties die op de drempel van toepassing in de praktijk staan, het laatste duwtje in de rug te geven.

Bij ieder project zijn meerdere ondernemers betrokken en de innovaties worden breed aan de sector beschikbaar gesteld.

Projecten

De gehonoreerde projecten zijn een perceel online app voor optimaliseren teelthandelingen en registratie (Boomkwekerij Fleuren), een draadloze omtrekmeting laanbomen met meetnode en RFID (Boomkwekerij De Spankert), een robot voor mechanische en chemische onkruidbestrijding in laanbomen (Boomkwekerij M. Willemsen en Zonen).

Maar ook onkruidbestrijding met plantaardig schuim (Vaste Plantenkwekerij Lucassen), een multifunctionele gewasrobot op veengrond voor onkruidbestrijding en overige teelthandelingen (Boot&Co Boomkwekerijen) en bodemvariatie in beeld met bodemscan voor teeltsturing (Boomkwekerij Ruijgrok).

Net als het monitoren perceel en gewas met een drone (Vruchtboomkwekerij Van Montfort), het verbeteren van een wortelsnoeimachine (Boomkwekerij Willemsen en Zonen) en een CATT-behandeling vaste planten (Vaste plantenkwekerij Lucassen).

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer