De+Heus+neemt+Spaans%2DPortugese+Nuter+over
Nieuws
© de heus

De Heus neemt Spaans-Portugese Nuter over

Veevoederbedrijf De Heus neemt het Spaans-Portugese mengvoerbedrijf Nuter over. Het bedrijf wordt overgenomen van een consortium van financiële investeerders.

Met een afzet van 1 miljoen ton mengvoer per jaar heeft Nuter een vooraanstaande positie in de Spaans-Portugese vrije voermarkt.

De overname van Nuter past in de strategie van De Heus om internationaal te groeien in diervoeding.

Nuter in vrije voermarkt

De Iberische voermarkt heeft een totale omvang van circa 25 miljoen ton. Circa 15 miljoen ton wordt geproduceerd binnen geïntegreerde ketens en circa 10 miljoen ton in de vrije voermarkt. In deze vrije voermarkt wordt door particuliere en coöperatieve bedrijven voer verkocht aan zelfstandige veehouders.

Nuter richt zich uitsluitend op de vrije markt waarin het bedrijf de tweede positie bekleedt. Met twaalf geografisch goed gespreide productielocaties, strategisch gelegen ten opzichte van de belangrijkste veehouderijgebieden, heeft Nuter een landelijk dekkend distributienetwerk opgebouwd.

Compleet assortiment

Het bedrijf heeft circa vijfhonderd medewerkers en biedt een compleet assortiment mengvoer voor rundvee, pluimvee, varkens, konijnen, schapen en geiten. Nuter opereert in Portugal onder de naam Saprogal. De belangrijkste merken in Spanje zijn Biona en Passaranda.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer