ABN Amro: vraag bioplastics stijgt explosief

ABN Amro gaat ervan uit dat de productiecapaciteit van bioplastics de komende vijf jaar verviervoudigt.

ABN+Amro%3A+vraag+bioplastics+stijgt+explosief
© LTO Noord communicatie

Volgens de bank kan met name Nederland een vooraanstaande rol spelen in deze ontwikkeling.

Vandaag publiceert ABN Amro het rapport 'Nederland kan de basis leggen voor een biobased economy'. De bank concludeert dat de concurrentiepositie van Nederland in deze groeimarkt uitstekend is.

Veranderende visie

De indrukwekkende groei van de vraag naar biokunststoffen schrijft ABN Amro toe aan de veranderende visie op duurzaamheid bij consumenten, overheid en bedrijven. Belangrijke drijfveer is de opkomst van de circulaire economie, zo staat te lezen in het rapport.

De nieuwe visie heeft volgens ABN Amro geleid tot snelle acceptatie van kunststoffen gemaakt uit biomassa die identiek zijn aan bestaande kunststoffen op basis van fossiele grondstoffen. Biokunststoffen lijken bovendien moeiteloos inpasbaar in bestaande productieprocessen.

Uitstekende troeven

ABN Amro stelt dat Nederland uitstekende troeven heeft om een voortrekkersrol te spelen in de biobased economy. Volgens specialist David Kemps heeft ons land een uitstekende infrastructuur, een hoog kennisniveau en is er ook op gebied van biobased al veel industriële activiteit.

'Bovendien kan de teelt van suikerbieten, als grondstof voor bioplastics, na het afschaffen van het bietenquotum worden opgeschroefd. De Nederlandse akkerbouw kan daarmee zijn positie versterken', aldus Kemps.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer