AVP breidt zich uit in Oekraïne

Afrikaanse varkenspest (AVP) blijft zich roeren in de Oekraïne. De wereldgezondheidsorganisatie (OIE) meldt nieuwe uitbraken in de regio's Tschernihiw, Kiew, Odessa en Mykolajiw. De laatste twee regio's waren tot voor kort vrij van AVP.

AVP+breidt+zich+uit+in+Oekra%C3%AFne
© Nieuwe Oogst

Artur Loza, president van de Oekraïnse bond van varkenshouders, legt een deel van de schuld van de nieuwe uitbraken bij de Oekraïnse bevolking. 'Veel mensen slepen hun varkens kriskras door de regio.' Loza zegt dat zij zich onvoldoende bewust zijn van de besmettelijkheid en risico's van AVP.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer