BZV-aanvragen in beeld

Er zijn, voor zover bekend bij de provincie Noord-Brabant, sinds het bestaan van de Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij (BZV) 143 aanvragen ingediend. Daarvan zijn er twaalf beoordeeld en akkoord bevonden door de betreffende gemeente.

Dat blijkt uit een resultatenmeting van de webapplicatie van de provincie Noord-Brabant waar de aanvragen op binnen komen. De aanvragen die nog geen groen licht hebben zijn nog in behandeling bij de gemeente, of nog niet door de gemeente gemeld bij de provincie.
In 49 Brabantse gemeenten zijn BZV-aanvragen ingediend. Koploper is de gemeente Oirschot met elf aanvragen. Sint Anthonis (tien aanvragen) en Hilvarenbeek (acht aanvragen) volgen op de voet. In de gemeenten Oss, Gemert-Bakel en Boekel zijn elk zeven aanvragen voor een BZV ingediend. In de overige gemeenten zes of minder.
Van alle veehouderijsectoren zijn veruit de meeste aanvragen ingediend door melkveebedrijven (65 aanvragen). Melkveehouderijen scoren de meeste BZV-punten op de onderdelen mineralenkringloop en fijnstofbeperking.
Varkenshouderijen volgen met 42 aanvragen, en 12 aanvragen komen van geitenhouderijen. Daarmee is deze laatste sector met 9,3 procent koploper van alle veehouderijsectoren als het gaat om het aandeel BZV-aanvragen ten opzichte van het totale aantal geitenbedrijven.

Weer

 • Woensdag
  10° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  30 %
 • Vrijdag
  9° / 3°
  20 %
Meer weer