Noviteiten van Güttler op Agritechnica

Güttler presenteert in november twee noviteiten op Agritechnica in Hannover: de Güttler Supermax voor zaaibedbereiding en de Güttler-wals OffSet 640 met Flat Spring voor onder andere het bestrijden van maisstengelboorder na de maisoogst.

Han ReindsenDe Güttler SuperMaxx is een machine voor zaaibedbereiding, het inwerken van mest en stro, onkruidbestrijding en ondiepe stoppelbewerking. Op Agritechnica 2015 krijgt de SuperMaxx een facelift. De machine is daardoor tevens geschikt om groenbemester in te zaaien om zo te voldoen aan de Europese verplichting in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).
De machine is verkrijgbaar met een opgebouwde pneumatische zaaimachine met 410 liter bakinhoud. Het zaad wordt snelheidsonafhankelijk via luchtondersteuning over acht verdeelplaatjes verdeeld. De hoeveelheid zaaizaad is door middel van een afdraaiproef in te stellen. Ook zijn mengsels te zaaien zonder dat deze zich ontmengen.
Wiedegtanden werken het zaaigoed in en een wals drukt het vast. De Rollfix is een lichte kunststof wals, afgeleid van de Güttler-wals.
Daarnaast toont Güttler op Agritechnica de wals OffSet 640 met Flat Spring. Deze wals is niet alleen geschikt voor de akkerbouw, maar ook voor grasland en om de maisstengelboorder na de maisoogst te bestrijden. De walssegmenten zorgen ervoor dat de walsringen elkaar overlappen.
De wals kan op verzoek op elk moment worden voorzien van voorwerktuigen en is daarmee geschikt voor egaliseren, verkruimelen en verstevigen van geploegd land. Vanwege de hoge capaciteit in combinatie met lage kosten is de OffSet-wals ook geschikt in de graanteelt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer