Agrarische+laboratoria+door+als+Eurofins+Agro
Nieuws
© Eurofins

Agrarische laboratoria door als Eurofins Agro

De agrarische onderzoekslaboratoria Altic, BLGG AgroXpertus en de agrarische activiteiten van Lab Zeeuws Vlaanderen gaan vanaf donderdag verder onder de naam Eurofins Agro.

De naamswijziging is volgens de organisaties een logische stap in het integratieproces dat in 2013 is begonnen na de overname van de drie onderzoeksbedrijven door Eurofins.

De dienstverlening voor klanten blijft onveranderd, zegt algemeen directeur Martin Vervoorn. In de nieuwe situatie heeft Eurofins Agro één hoofdkantoor in Wageningen en laboratoria in Graauw op Zeeuws Vlaanders en in Wageningen.

Proefveldonderzoek

De Altic-vestiging in Dronten is eerder dit jaar gesloten. Het proefveldonderzoek is verhuisd naar Wageningen, waar het de komende jaren verder wordt uitgebouwd.

De historische naam BLGG (sinds 1928) verdwijnt als bedrijfsnaam. In de nieuwe situatie wordt deze wel gehanteerd als merknaam voor een deel van de producten.

Twee lijnen

De producten van Eurofins Agro worden onderverdeeld in twee lijnen. 'Standard' is voor onderzoeken die bedoeld zijn om aan wettelijke bepalingen en eisen van afnemers te voldoen en 'BLGG' voor de analyses waarmee agrariërs hun kennis vergroten en bedrijfsresultaat verbeteren.

Eurofins Agro is onderdeel van Eurofins Scientific, een internationale onderneming die analytische diensten levert in verschillende sectoren zoals farma, milieu, food en agro. Het bedrijf beschikt over meer dan 200 laboratoria en is actief in 38 landen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  11° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  70 %
 • Woensdag
  6° / 2°
  70 %
Meer weer