Speciale+kleding+tegen+varkensgeur+%28video%29
Nieuws
© nieuwe oogst

Speciale kleding tegen varkensgeur (video)

Een geurwerende overal als antwoord op de typerende varkensgeur die aan je blijft 'kleven' na een stalbezoek. Anne Groot Zevert heeft de oplossing: Farmsuit bedrijfskleding.

Het gaat daarbij om bedrijfskleding die penetrante geuren weghoudt van onderkleding, huid en haar, geeft Groot Zevert aan bij RTV Oost.

Met deze bedrijfskleding dringt de geur niet door in de onderkleding, maar wordt het opgeslagen in het textiel. In de wasmachine wordt de opgeslagen geur weer ‘losgelaten’ en aan het waswater toegevoegd.

Douchebeurten

Groot Zevert denkt dat de (varkens)boeren zelf blij zullen zijn met haar bedrijfskleding. 'Want ook de boeren zelf kampen met het stankprobleem en de talloze douchebeurten. Ook doet het afbreuk aan het imago van de sector.'

Ze weet waar ze het over heeft, want ze is geen onbekende in de varkenssector. Haar vader is veetransporteur, zelf volgde ze een agrarische opleiding en hielp jarenlang om menig boerenbedrijf.

Gat in de markt

Groot Zevert denkt een gat in de markt te hebben gevonden, want ook de aardappelindustrie, de pluimveesector en andere 'geurende' branches hebben interesse getoond in haar kleding.

Weer

 • Maandag
  8° / -1°
  25 %
 • Dinsdag
  9° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -1°
  10 %
Meer weer