Wageningen UR bij 50 beste universiteiten

Wageningen UR is een van de vijftig beste universiteiten ter wereld. De instelling schiet op de ranglijst van Times Higher Education de top 50 binnen op plek 47.

Wageningen+UR+bij+50+beste+universiteiten
© Wageningen UR

Vooral de goede resultaten op het gebied van onderzoek, onderwijs en citaties in vergelijking met andere universiteiten zorgden voor de hoge score van Wageningen UR. Wageningen is bovendien veruit de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit.

De World University Rankings die het Britse tijdschrift Times Higher Education jaarlijks opstelt, vergelijkt wereldwijd ruim 1.100 universiteiten op hun kernactiviteiten: onderwijs, onderzoek, citaties, internationaliteit en kennisoverdracht aan het bedrijfsleven.

Doorgeschoten

De afgelopen drie jaar schommelde de notering van Wageningen UR rond plaats 75. Dat Wageningen nu is doorgeschoten naar de top 50 van beste universiteiten ter wereld komt mede omdat Times Higher Education dit jaar een eerlijker vergelijking heeft gemaakt van universiteiten dan voorgaande jaren.

De methoden bevoordelen niet langer automatisch de Angelsaksische landen.

Tijdschriften

Ook enkele niet-Engelstalige wetenschappelijke tijdschriften worden nu meegeteld en de reputatie van een instelling wordt veel internationaler gemeten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 7°
  30 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
Meer weer