Windmolenplan Flevoland

Flevoland - Gedeputeerde Staten (GS) van Flevoland hebben het ontwerp-regioplan windenergie klaar. Het ligt vanaf 21 oktober zes weken ter inzage.

Het plan schetst de kaders voor het opschalen en saneren van windturbines in zuidelijk en oostelijk Flevoland. GS wijst vier deelgebieden aan waar initiatiefnemers windparken kunnen ontwikkelen.
Het is de bedoeling dat de huidige vrijstaande windturbines worden uitgefaseerd. Daarvoor in de plaats komen dan grotere turbines in vier clusters in de gemeenten Lelystad, Dronten en Zeewolde.
In het regioplan staan plaatsingszones omschreven, de wijze van financiële participatie, sanering van oude molens en gebiedsgebonden bijdragen. Voor het regioplan heeft de provincie samengewerkt met rijk en gemeenten. Ook is de haalbaarheid getoetst bij de windverenigingen in het plangebied. Tijdens drie inloopavonden zijn belangengroepen en bewoners geïnformeerd.

Intentieverklaring

Windvereniging Zeewolde heeft vooruitlopend op het plan inmiddels de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van een nieuw windpark in deelgebied zuid. Zo werd in mei een intentieverklaring gesloten met de overheid.
De komende weken worden drie grootschalige voorlichtingsbijeenkomsten gehouden in de drie betrokken gemeenten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer