Rechtstreex ook van start in Eindhoven

Dertien agrarische ondernemers, waaronder een groot aantal ZLTO-leden, hebben zich aangesloten bij het nieuwe voedselinitiatief Rechtstreex Eindhoven.

Rechtstreex+ook+van+start+in+Eindhoven
© Foto van den Oetelaar

Deze week hebben zij voor het eerst hun producten geleverd aan ruim vijftig klanten in Eindhoven en omliggende plaatsen. Bij Rechtstreex geloven ze in een nieuwe voedselketen met korte lijntjes tussen boer en consument.

Een keten die transparant is, zonder onnodige tussenschakels. 'Gewoon rechtstreeks van de boer', vertelt Bart Kraaijvanger, die in Eindhoven Rechtstreex opzet.

Uitbreiden

Rechtstreex is twee jaar geleden opgezet door Arthur Nijhuis en Maarten Bouten in Rotterdam. Inmiddels telt hun initiatief vijftien ophaalpunten in Rotterdam en Utrecht. Na Eindhoven gaat Rechtstreex in 2016 nog in drie andere steden van start.

Alle dertien leveranciers liggen in een straal van 30 kilometer rondom Eindhoven en produceren duurzaam dan wel biologisch.

Rechtstreex biedt een volledig assortiment van groente en fruit, vlees en zuivel, brood, jam en sauzen. Consumenten bestellen hun producten online en kunnen ze vervolgens afhalen bij een ophaalpunt in de wijk.

Eerlijke prijs

Een van de pijlers van Rechtstreex is om de boer en teler een eerlijke prijs te geven voor zijn producten en een duurzame relatie op te bouwen. De leveranciers van Rechtstreex geven aan wat zij nodig hebben om hun producten te maken en leggen daar een redelijke marge bovenop.

Volgens Kraaijvanger is ongeveer 60 procent van de consumentenprijs voor de boer of teler. De verkoopprijs is concurrerend met biologische producten in de supermarkt, zo niet goedkoper.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer