Voordracht Thijs Rompelberg

Melkveehouder Thijs Rompelberg uit Eijsden wordt voorgedragen als nieuw lid van het LLTB-hoofdbestuur.

In de voorbije maanden hebben verscheidene kandidaten zich gemeld of zijn kandidaten voorgedragen vanuit de leden. Daarnaast zijn door de vertrouwenscommissie, met ondersteuning van een extern adviesbureau, gesprekken gevoerd met de verschillende kandidaten voor de functie van lid van het LLTB-hoofdbestuur.

Aanbeveling

De vertrouwenscommissie, onder voorzitterschap van melkveehouder Jan van der Staak uit Ysselsteyn, heeft aan het hoofdbestuur van de LLTB de aanbeveling gedaan om Rompelberg aan de LLTB-ledenraad voor te dragen.

Achtergrond

Rompelberg is 27 jaar, woont in Eijsden en is melkveehouder. Na het vwo in Maastricht heeft hij commerciële economie gestudeerd aan Zuyd Hogeschool in Sittard. Daarna volgde hij aan de Universiteit van Tilburg een master Strategic Management.
Sinds 2014 is Rompelberg actief als lid van het dagelijks bestuur van het Limburgs Agrarisch Jongeren Kontakt (LAJK).

Voordracht

Het LLTB-hoofdbestuur neemt de aanbeveling van de vertrouwenscommissie over en draagt Rompelberg voor als te benoemen kandidaat voor het LLTB-hoofdbestuur.
De ledenraad van de LLTB vergadert op maandag 28 september aanstaande, waar de benoeming van een nieuw hoofdbestuurslid op de agenda staat.
De statuten van de LLTB schrijven voor dat leden in de gelegenheid worden gesteld eventuele tegenkandidaten voor te dragen. Tegenkandidaten moeten gesteund worden door minimaal honderd LLTB-leden.

Brief

De procedure schrijft voor dat de kandidaat in een brief moet aangeven dat hij of zij de bestuursfunctie wil vervullen. Deze brief moet, samen met een lijst met honderd handtekeningen van ondersteunende leden, uiterlijk vijf werkdagen voor de te houden ledenraadsvergadering binnen zijn.
De brief kan gericht worden aan het hoofdbestuur van de LLTB, postbus 960, 6040 AZ Roermond.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer