'Klanten zien de velden waarop de aardbeien worden geteeld'

Meinardi belevert alle veertien Jumbo-winkels van de Maripaan Groep van ondernemers Paul Papo en Anrico Maat in de provincies Groningen en Friesland. Een contactpersoon binnen de organisatie - afdelingsmanager Jan Velsen van Jumbo Drachten - is aanspreekpunt voor alle leveringen aan de winkels in de stad Groningen (zes), Leek (drie), Haren (twee), Bedum (één), Drachten (één) en Surhuisterveen (één).
Uitgangspunt daarbij is dat iedere winkel voor zichzelf bestelt. Versmanager Roelof Veldhuis van Jumbo Euroborg in Groningen geeft onomwonden de voorkeur aan de Meinardi-aardbeien boven de aardbeien die via het distributiecentrum van Jumbo worden geleverd.
'Het gaat om kwaliteit en lokaal ondernemerschap dat we graag ondersteunen. De klanten waarderen het ook. Als ze hier bij wijze van spreken in de buurt gaan fietsen, en dan praat ik hemelsbreed over 10 kilometer, zien ze de velden al waarop de aardbeien worden geteeld. Dat spreekt hen aan. Ik noem het positief Gronings chauvinisme', zegt Veldhuis.
'Bij ons is de procentuele verhouding tussen verkoop van Meinardi-aardbeien en de eigen aardbeien 70-30.' Veldhuis krijgt de aardbeien meerdere keren per week geleverd, als het moet zelfs dagelijks. 'Maar snelheid is geen doorslaggevende reden. Dat is de prijs-kwaliteitsverhouding.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer