Boerburgertweet brengt 'kalvergym'

Frank Mandersloot uit Renswoude introduceerde twee weken geleden via twitter een nieuw woord: kalvergym. Dat staat voor het fysieke werk dat het houden van kalveren met zich meebrengt.

In week 35 is kalverhouder Frank Mandersloot de twitterboer uit de @boerburgertweet. Om op een ludieke manier duidelijk te maken waar een belangrijk deel van de werkzaamheden uit bestaat, twittert hij over 'kalvergym'. Dat woord heeft hij afgekeken van varkenshouders die het woord biggengym regelmatig gebruiken.
In het geval van Mandersloot bestaat de gymnastiek uit het loslaten van de kalveren uit babyboxen en het wekelijks sorteren van de dieren. Daarmee is gemiddeld over een ronde zo'n 7 uur per week gemoeid. 'Een continu proces tot ze een week of 26 zijn', zegt Mandersloot. Hij houdt 1.600 kalveren van een leeftijd die weg gaan voor blank kalfvlees.

Veel reacties

Frank Mandersloot nam het twitterstokje over van Stijn Derks, die de aftrap had van @boerburgertweet. 'Ik heb veel reacties gehad. Voor ruim tweederde van mensen van buiten de landbouw. Ik ervaar dat als heel positief.'
De @boerburgertweet noemt Mandersloot net als 'Vallei boert bewust' waarvan hij lid is, een laagdrempelige manier om transparant te zijn en dat is belangrijk voor begrip van en draagvlak in de maatschappij. 'We zitten allemaal in dezelfde samenleving en wanneer er geen wederzijds begrip is, beperkt je dat in het ondernemen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer