GS: uitzondering voor melkveebedrijf Buijs

Gedeputeerde Staten (GS) van Groningen dringen er bij Provinciale Staten op aan om een uitzondering te maken voor de bouw van een melkveebedrijf van 1.150 koeien en 840 stuks jongvee bij Sellingen.

Gedeputeerde Staten geven in een brief aan Provinciale Staten aan dat die de toezeggingen van eerdere GS-colleges moet nakomen en dient in te stemmen met de komst van de melkveehouderij.

Ze stellen Provinciale Staten voor om de provinciale omgevingsverordening aan te passen om de vestiging van de melkveehouderij planologisch mogelijk te maken.

300 NGE

Het bedrijf van de Brabantse melkveehouder Ad Buijs is een van de tien bedrijven boven de 300 NGE waarmee de provincie in onderhandeling was over vestiging.

Het huidige college onderzocht of dit juridisch mocht. Hieruit blijkt dat de provincie geen ontheffing mag geven voor de stal.

Schadevergoeding

Volgens Gedeputeerde Staten moeten de toezeggingen uit het verleden echter worden nagekomen. 'Zou het college dat niet doen dan is de kans groot dat het besluit door de rechter wordt vernietigd. De initiatiefnemer kan dan een aanzienlijke schadevergoeding eisen.'

Natuur- en Milieufederatie Groningen en Partij voor de Dieren zijn zeer teleurgesteld in het besluit van het college om Provinciale Staten te vragen voor de stal van Buijs te stemmen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer