Vrijstelling voor Winner in bloemen

Voor de bestrijding van Californische trips in de teelt van een groot aantal bedekte bloemkwekerijgewassen is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het insecticide Winner.

Vrijstelling+voor+Winner+in+bloemen
© Gérard Damoiseaux

LTO Glaskracht Nederland heeft het verzoek hiervoor ingediend. De vrijstelling geldt vanaf 5 september 2015 tot en met 2 januari 2016.

Winner is een effectief middel tegen volwassen trips. Door de inzet van Winner hebben telers de mogelijkheid om schoon de winter in te gaan. Daarmee verschaffen ze zich een goede basis voor de geïntegreerde bestrijding in het nieuwe teeltseizoen.

Bedekte teelten

Winner is tijdelijk toegelaten in de bedekte teelten van alstroemeria, anthurium, begonia, bouvardia, bromelia, chrysant, cyclaam, dieffenbachia, eustoma, ficus, gerbera, hippeastrum, kalanchoë, orchidee en spathiphyllum en ook anjer en roos.

Winner mag worden toegepast door middel van automatische toepassingsapparatuur. De vrijstelling is tot stand gekomen dankzij de ondernemersgroep Plantgezondheid en Coördinator Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland, met ondersteuning van toelatingshouders Gowan en Certis.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer