Drie nieuwe rassen voor teelt wintertarwe

Benchmark, Johnny en RGT Reform zijn drie nieuwe rassen voor de teelt van wintertarwe die voor komend jaar zijn opgenomen op de Aanbevelende Rassenlijst.

Drie+nieuwe+rassen+voor+teelt+wintertarwe
©

Benchmark is een voertarwe afkomstig uit een Deens veredelingsprogramma. In Nederland is Wiersum Plantbreeding vertegenwoordiger van dit ras. Kenmerk in het rassenonderzoek is de hoge productie met en zonder ziektebestrijding.

Van de Franse kweker Secobra is het ras Johnny nieuw opgenomen. Ook dit is een productieve voertarwe in het onderzoek zonder ziektebestrijding, met name vanwege de beperkte gevoeligheid voor meeldauw en gele roest.

Hoogkwalitatieve baktarwe

RGT Reform is van het Franse kweekbedrijf RAGT. Limagrain vertegenwoordigt het ras in Nederland. Dit ras scoort zowel met als zonder ziektebestrijding bovengemiddeld voor wat betreft de opbrengsten. RGT Reform is een hoogkwalitatieve baktarwe.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -1°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  9° / -3°
  10 %
Meer weer