Goede belangstelling voor sojateelt

De open dag van het bedrijf DutchSoy op een demoperceel met soja bij Dronten heeft afgelopen zaterdag een aantal geïnteresseerde telers opgeleverd.

Goede+belangstelling+voor+sojateelt
© DutchSoy

In totaal vijftig personen kwamen af op de open dag van DutchSoy. Gezellig druk en oprechte belangstelling, zo omschrijft Peter Strijk de sfeer op het demoperceel, waar voor de gelegenheid een partytent was neergezet.

GMO-vrije soja

Strijk gaf de bezoekers een toelichting op de activiteiten van DutchSoy. Verder vertelde hij over de teelt van soja onder Nederlandse omstandigheden en over de afzet van gmo-vrije soja voor humane consumptie.

Op de demovelden kon Strijk een aantal verschillende rassen laten zien en een proef met verschillende stikstoftrappen.

Praktische vragen

'Akkerbouwers hebben vooral praktische vragen over de teelt, zoals de zaaidiepte, bemesting en mechanisatie', vertelde Strijk. 'Daarnaast willen ze alles weten over het rendement en het perspectief in de afzet.'

Hij heeft diverse namen van geïnteresseerde akkerbouwers genoteerd. Die gaat Strijk komend najaar bezoeken voor een verdere kennismaking. 'Het is de bedoeling is om komend jaar de eerste hectares met soja voor DutchSoy te kunnen contracteren.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer