Goede+belangstelling+voor+sojateelt
Nieuws
© DutchSoy

Goede belangstelling voor sojateelt

De open dag van het bedrijf DutchSoy op een demoperceel met soja bij Dronten heeft afgelopen zaterdag een aantal geïnteresseerde telers opgeleverd.

In totaal vijftig personen kwamen af op de open dag van DutchSoy. Gezellig druk en oprechte belangstelling, zo omschrijft Peter Strijk de sfeer op het demoperceel, waar voor de gelegenheid een partytent was neergezet.

GMO-vrije soja

Strijk gaf de bezoekers een toelichting op de activiteiten van DutchSoy. Verder vertelde hij over de teelt van soja onder Nederlandse omstandigheden en over de afzet van gmo-vrije soja voor humane consumptie.

Op de demovelden kon Strijk een aantal verschillende rassen laten zien en een proef met verschillende stikstoftrappen.

Praktische vragen

'Akkerbouwers hebben vooral praktische vragen over de teelt, zoals de zaaidiepte, bemesting en mechanisatie', vertelde Strijk. 'Daarnaast willen ze alles weten over het rendement en het perspectief in de afzet.'

Hij heeft diverse namen van geïnteresseerde akkerbouwers genoteerd. Die gaat Strijk komend najaar bezoeken voor een verdere kennismaking. 'Het is de bedoeling is om komend jaar de eerste hectares met soja voor DutchSoy te kunnen contracteren.'

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 0°
  80 %
 • Vrijdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer