Baggerkosten+Goeree%2DOverflakkee+omlaag
Nieuws
© Waterschap Hollandse Delta

Baggerkosten Goeree-Overflakkee omlaag

De kosten voor het baggeren op Goeree-Overflakkee kunnen omlaag. In veel gevallen is geen waterbodemonderzoek meer nodig.

Gemeente Goeree-Overflakkee en waterschap Hollandse Delta hebben de waterbodemkwaliteitskaart voor de regio Goeree-Overflakkee goedgekeurd. Dit betekent lagere kosten bij baggerwerkzaamheden, omdat in veel gevallen geen waterbodemonderzoek meer nodig is.

Bij de uitvoering van baggerwerkzaamheden kan de aannemer direct op deze kaart zien welke bagger op de kant kan worden gelegd en welke bagger moet worden afgevoerd. Hiervoor is geen extra onderzoek meer nodig.

Uitzonderingen

Op de waterbodemkwaliteitskaart staat voor de komende zes jaar aangegeven welke kwaliteit de aanwezige bagger op de bodem van een sloot heeft. Iedere sloot wordt eens in de zes jaar gebaggerd om de doorstroming van het water te garanderen.

Er is een aantal uitzonderingen waarbij de waterbodemkwaliteitskaart niet kan worden gebruikt. Bijvoorbeeld bij sloten waarop een riooloverstort uitkomt, maar ook bij verdachte omstandigheden zoals een calamiteit, incident of verwachte verontreiniging vanwege historische bronnen.

Weer

 • Zondag
  23° / 8°
  10 %
 • Maandag
  27° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  0 %
Meer weer