Geen dierenwelzijnslabel

Gelderland - Een motie van De Gelderse Partij om alle veehouderijbedrijven in Gelderland van een dierenwelzijnslabel te voorzien, is woensdag afgeraden.

De dierenpartij had de motie tijdens de Statenvergadering ingediend omdat ze vindt dat er meer aandacht voor het welzijn van dieren in stallen moet komen. Doel van het label zou moeten zijn dat het inzicht geeft in hoe de dieren in stallen gehouden worden, en dat het veehouders stimuleert diervriendelijke maatregelen te nemen.
Een dierenwelzijnslabel kan via een website voor elke stal een overzicht geven van bijvoorbeeld het huisvestingssysteem waarin dieren leven, informatie geven of de dieren naar buiten kunnen, hoeveel ruimte ze hebben, hoe oud ze zijn, of de bodem geschikt is om in te wroeten en zacht op te liggen, en welke verbetermogelijkheden er zijn.
Fractievoorzitter Luuk van der Veer: ‘Net zoals het energielabel bevordert dat huizenbezitters over energiebesparende maatregelen nadenken, stimuleert een dierenwelzijnslabel dat veehouders hun stallen diervriendelijker maken.’

Landelijke afspraken

Gedeputeerde Staten van Gelderland ontraadden de motie. Volgens GS zijn er op landelijk niveau al afspraken. Dat wil GS als maximum hanteren. Bovendien wil Gelderland geen enorme bureaucratische rompslomp over zich afroepen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer