Financiering Floating Farm in Rotterdam rond

De financiering van de drijvende boerderij Floating Farm in Rotterdam is rond. Ook zijn de vergunningen aangevraagd. Mei 2016 moet het concept operationeel zijn.

Financiering+Floating+Farm+in+Rotterdam+rond
© UItjeEigenStad

Dat melden Johan Bosman van UitJeEIgenStad en Carel de Vries van innovatieorganisatie Courage zaterdag in Nieuwe Oogst. Naast deze twee partijen participeert ontwikkelaar van drijvend vastgoed Beladon in de Floating Farm.

'Hij gaat er komen. Want we hebben de financiering rond. En, o ja, daarvan bestaat nog geen 5 procent uit sectoreurootjes', schrijft De Vries deze week in zijn column.

Koeien

Het is de bedoeling dat er koeien worden gehouden op een drijvende boerderij in de Rotterdamse Merwehaven voor melkproductie, melkverwerking en de verkoop van melkproducten.

Ook willen de initiatiefnemers inspelen op de groeiende vraag naar zuivel en andere dagverse voedingsproducten. De melk wordt direct verwerkt tot drinkmelk, yoghurt, boter, room, kaas en meer zuivelproducten.

Koeientuin

'In eerste instantie willen we een melkveehouderij opzetten met zo'n vijftig tot zestig koeien. In een 1.200 vierkante meter drijflichaam komt een koeientuin. Ook hebben we nog 9.000 vierkante meter aan de kade, zodat de koeien ook buiten op het land kunnen grazen', legt Bosman uit.

'In een ander drijflichaam willen we voer telen onder ledverlichting, mest verwerken en een zuivelverwerkingsunit bouwen. De ideale situatie is zelfvoorzienend zijn en de kringloop te kunnen sluiten.'

Milieu

Bosman wil met drijvende hightechboerderijen de voedselketen minder kwetsbaar maken en het milieu ontlasten.

'Veel grote internationale steden liggen aan het water en een Floating Farm kan op een efficiënte en duurzame wijze bijdragen aan een autonoom voedselprogramma', aldus Bosman. 'Er is al interesse getoond vanuit Singapore en New York.'

De melkveehouderij is nog maar het begin, stelt Bosman. 'Dat betekent dat we ook leghennen willen houden, afvalstromen willen opwaarderen en een kas willen bouwen voor de productie van eigen groenten.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer