Guelph Universiteit verder met Hokofarm

De universiteit van Guelph, een van Canada's toonaangevende onderzoeksinstellingen, heeft opnieuw geïnvesteerd in het Roughage Intake Control (RIC) systeem van de in Marknesse gevestigde Hokofarm Group. Dit systeem is een eenvoudige manier om de voer- en wateropname te meten en het eetgedrag van zowel melk- en vleesvee te observeren.

Guelph+Universiteit+verder+met+Hokofarm
© hokfarm

Het verkochte RIC-systeem aan de universiteit van Guelph bevat bijna honderd troggen, die worden geïnstalleerd op het nieuwe Elora Dairy Research Centre, dat dit jaar in gebruik wordt genomen voor melkveeonderzoek.

'We hebben meerdere onderzoeksfaciliteiten waar wij al gebruikmaken van het RIC-systeem: zonder uitzondering met goede ervaringen', zegt Vern Osborne, onderzoeker en wetenschapper van de nieuwe onderzoeksfaculteit.

Ook vleesvee

De universiteit van Guelph gebruikt het RIC-systeem tevens in het Beef Research Centre, eveneens gevestigd in Elora, Ontario.

Arnold van Leeuwen, RIC-specialist bij de Hokofarm Group, legt uit waarom dit systeem wordt gekozen door onderzoeksinstituten wereldwijd: 'Het RIC-systeem werkt efficiënt en heeft veel opties voor een op maat gemaakte oplossing voor elke situatie. Informatie uit onze troggen is nauwkeurig en gemakkelijk te analyseren.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer