Vragen over nek omdraaien van ganzen

Partij voor de Dieren in Gelderland wil weten of het apparaat waarmee ganzen de nek wordt omgedraaid wel via de wet is toegestaan.

Vragen+over+nek+omdraaien+van+ganzen
© Nieuwe Oogst

Provincie Gelderland heeft toestemming gegeven om ganzen uit natuurgebieden te vangen en vervolgens hun nek te breken met een speciaal ontwikkeld apparaat.

Onnodig lijden

Partij voor de Dieren heeft aan gedeputeerde Staten vragen gesteld en wil, behalve of of het apparaat volgens de wet is toegestaan, weten of het geen onnodig lijden veroorzaakt en wie toezicht houdt op het correct functioneren van het apparaat.

De partij wijst daarbij naar een rapport van de Raad voor Dierenaangelegenheden waarin staat dat cervicale dislocatie niet gemakkelijk uitvoerbaar is, en alleen tot een snelle dood leidt wanneer deze technisch goed wordt uitgevoerd.

Preventieve methoden

n Gelderland worden geen ganzen vergast omdat daarvoor onvoldoende capaciteit is. Maar de partij is ook geen voorstander van deze methode en vindt het beter om meer werk te maken van preventieve methoden om eventuele schade door ganzen aan gewassen te voorkomen.

Daarbij moet gedacht worden aan het beperken van de groei van de populatie door het dompelen van enkele eieren van een nest, en het verjagen van de ganzen, eventueel met innovatieve middelen zoals zelfstandig werkende robotroofvogels en drones.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer