Afschrijving opdierrecht blijft

Het kabinet ziet af van het voornemen om ammoniak- en dierrechten niet meer te mogen afschrijven bij de belastingen. Dat heeft staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën deze week toegezegd aan de fracties van SGP en CDA.
Eerder besloot de regering dat Nederlandse boeren de varkens-, pluimvee- en ammoniakrechten niet meer mogen afschrijven bij de fiscus. Op die manier zou de Belastingdienst een flinke greep doen in de portemonnee van de boeren.
LTO heeft daartegen met SGP en CDA direct protest aangetekend. Met succes. Deze week heeft Wiebes in het algemeen overleg over de belastingen toegezegd het eerdere voornemen van het kabinet te laten varen.
SGP-kamerlid Elbert Dijkgraaf: ‘Dat is goed nieuws voor de Nederlandse boeren. De belastingverhoging van 70 miljoen euro is nu van de baan. Samen met collega Geurts van het CDA heb ik de staatssecretaris nog eens herinnerd aan de belofte van premier Rutte dat de agrarische sector niet zou worden opgezadeld met nieuwe lastenverzwaringen. Dat heeft geholpen en dat is mooi.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer