Lokale paprikajam in pop-upwinkel

Pop-upwinkel Lente Lokaal in Berkel en Rodenrijs is het initiatief van drie ondernemers om lokale tuinbouwproducten onder de aandacht te brengen.

Haijo Dodde
Voor een periode van zes weken opende Lente Lokaal op 15 april de deuren. ‘Nog één week hebben de consumenten de kans om bij ons bijvoorbeeld de overheerlijke Berkelse paprikajam te kopen, daarna is het weer afgelopen’, zegt Ilone Ammerlaan.
Het idee van een soort markthal voor lokale tuinbouwproducten is afkomstig van drie Berkelse ondernemers en ontstaan aan de keukentafel.
Op het tijdelijke verkooppunt promoot plantenkwekerij Leo Ammerlaan de kruidenlijn Season’s Best. Judith Hoeksel van Hoeksel Proeft verkoopt soep, jam en mosterd die zijn gemaakt van verse producten van lokale tuinders. Gerdian Timmerman van bloemisterij Bloemenhoek gebruikt de pop-upwinkel om bloeiende zomerplanten onder de aandacht te brengen.
De dames konden in Berkel en Rodenrijs kosteloos beschikken over de voormalige fotozaak. Als inventaris gebruikten ze alleen gerecycled materiaal. ‘We hebben veel aardige reacties ontvangen. Ons doel was onze producten onder de aandacht brengen en dat is goed gelukt.’
Of er een vervolg komt op Lente Lokaal in deze vorm weet Ammerlaan nog niet. ‘Wij hopen dat de plaatselijke winkeliers onze producten oppikken. De komende periode gaan we nog deelnemen aan een streekmarkt in Berkel en Rodenrijs. Als het nodig is, kunnen we volgend jaar weer een pop-upwinkel opstarten.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer