Flevoland+investeert+in+landelijk+gebied
Nieuws
© Foto Studio Kastermans

Flevoland investeert in landelijk gebied

Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten stelt een speciaal fonds in om de leefbaarheid in het landelijk gebied te versterken. Ook komt er een integrale omgevingsvisie.


In de integrale omgevingsvisie schetst het college een langetermijnvisie voor Flevoland en de doelen en prioriteiten voor de ruimtelijk-economische ontwikkeling. Onderdeel van de omgevingsvisie zijn: deregulering, een visie op wonen, de ruimtelijk-economische vertaling van de Agenda Vitaal Platteland, waaronder agrarische structuurversterking, en de leefbaarheid van kleine kernen. Voor het proces wordt 1 miljoen euro uitgetrokken.

Bodemdaling

Door processen als bodemdaling en klimaatverandering nemen verschillen binnen Flevoland toe, constateert het nieuwe college. Daardoor kunnen niet meer overal ideale omstandigheden worden gegarandeerd.

Om hier op in te spelen moet waterschap Zuiderzeeland een interactief gebiedsproces inrichten. 'Waar bodemdaling leidt tot inperking van de bruikbaarheid van agrarische gronden, denken we mee met betrokken sectoren over oplossingen', aldus het collegeakkoord

Gedeputeerden

Het nieuwe college bestaat uit vier gedeputeerden. Jaap Lodders (VVD) houdt de portefeuille Mobiliteit, en krijgt er Ruimtelijke Ordening en de uitbreiding van Almere bij. Jan Nico Appelman (CDA) beheert de portefeuilles Economische Zaken, Nieuwe Natuur en Landbouw en Visserij.

Arie Stuivenberg (SP) wordt verantwoordelijk voor Financiën, Openbaar Vervoer, Klimaat en energie, Vitaal Platteland en Natuur en Landschap. Michiel Rijsberman (D66) krijgt Recreatie en Toerisme, Kunst en Cultuur, Europa en het IJmeer en Markermeer.

Weer

 • Zaterdag
  22° / 5°
  10 %
 • Zondag
  22° / 8°
  50 %
 • Maandag
  10° / 6°
  20 %
Meer weer