Denkoefening

Deze week is de factuur voor het LLTB-lidmaatschap op onze deurmat gevallen. Het betalen van rekeningen is voor geen van ons allen een favoriete bezigheid en voor boeren en tuinders in deze magere tijd al helemaal niet. De Belastingdienst kan er zich met de slogan ‘Leuker kunnen we het niet maken…’ gemakkelijk vanaf maken. Dit geldt niet voor ons.
Aangezien het er in de agrarische sector bepaald niet gemakkelijker op wordt, kan ik mij dus heel goed voorstellen dat veel van onze leden zich afvragen: wat is voor mij en mijn bedrijf de meerwaarde van het LLTB-lidmaatschap?
Ik denk dat wie de Resultatenkrant 2014 heeft gelezen, niet om de conclusie heen kan, dat de LLTB een krachtige en zeer actieve belangenbehartiger is in onze provincie. Natuurlijk, het kan altijd anders en beter en daar wordt ook aan gewerkt. Toch moet u voor uzelf eens de denkoefening maken hoe de sector ervoor zou staan zónder de LLTB. Geen verbindingen meer met lokale en provinciale overheden, een Provinciaal Omgevingsplan met grote beperkingen in bedrijfsontwikkeling, geen Natuurrijk Limburg, geen publieksevenementen zoals Kom in de Kas, Stap in de Stal, Loeren bij de Boeren, het Agrifestijn, oogstdankvieringen, Boeren houden van Zuid-Limburg, Smaak zit tussen je oren, geen lobby meer in Den Haag en Brussel, geen ondernemersklassen. En ook: weg informatiebijeenkomsten en onderlinge verbondenheid.
Goed, zult u zeggen, de LLTB doet prima werk, maar dat blijft toch wel doorgaan, ook als ik geen lid ben. Daar heeft u een punt. De LLTB gaat verder. Maar hoe sterk staan we dan straks als sector? In al onze activiteiten zijn argumenten ons sterkste wapen. Maar bij alles wat we doen, telt ook de omvang van de achterban. En soms moet je ook je stem kunnen laten klinken om gehoord te worden en zaken geregeld te krijgen.
Juist in deze tijd hebben we u als lid heel hard nodig. En voor mij staat vast, dat elke toekomstgerichte agrarische ondernemer ook de LLTB nu en in de toekomst heel hard nodig heeft. Want alleen samen staan we sterk.

Léon Faassen,

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer