Onderscheiding voor Koob Schelhaas

Scheidend loco-dijkgraaf Koob Schelhaas van waterschap Reest en Wieden is vanmiddag onderscheiden met het gouden ijsvogeltje. Dijkgraaf Marga Kool reikte hem de onderscheiding uit.

Het ereteken van het waterschap werd slechts eenmaal eerder uitgereikt. De ijsvogel leeft bij schoon en helder water en prijkt in het logo van waterschap Reest en Wieden.

Schelhaas (72) is ruim achttien jaar waterschapsbestuurder geweest bij waterschap Reest en Wieden en bij rechtsvoorganger Waterschap Meppelerdiep.

Dagelijks bestuur en loco-dijkgraaf

Vrijwel gedurende het hele bestaan van Reest en Wieden heeft de inwoner van Hoogeveen deel uitgemaakt van het dagelijks bestuur en was hij loco-dijkgraaf.

Als dagelijks bestuurslid behartigde Schelhaas binnen zijn portefeuille de gemeentelijke waterplannen, de ruimtelijke ordeningsaspecten, maar ook handhaving, laboratoria, cultuurhistorie en de landinrichting Zuidwolde.

Melkveehouder

De oud-melkveehouder voelde zich ook medeverantwoordelijk voor kerk, staat en samenleving. Schelhaas bekleedde daarom in de loop der jaren veel bestuursfuncties.

Zo was hij twee jaar gemeenteraadslid in Hoogeveen en acht jaar wethouder, maar zat ook in besturen van de agrarische standsorganisaties, scholen en de kerk. Hij was voorzitter van het hospice in Hoogeveen en van het Hoogeveens Ondernemers Collectief.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer