Toppers ForFarmers Hendrix in spotlight

De beste ondernemende klanten van ForFarmers Hendrix van Nederland zijn vanmiddag door Yvon Jaspers in het zonnetje gezet. In Nederweert reikte ze in verschillende sectoren de Agroscoopbokalen 2015 uit.

Toppers+ForFarmers+Hendrix+in+spotlight
© ForFarmers


Melkvee

In de melkveesector was er extra aandacht voor een hoge melkproductie en een goede vruchtbaarheid. De familie Drietelaar, eigenaar van een melkveebedrijf van 240 koeien in Balkbrug, viel deze prijs ten deel, dankzij een gemiddelde melkproductie van 11.295 kilo meetmelk bij een gemiddelde tussenkalftijd van 390 dagen. De levensproductie van de afgevoerde koeien kwam daarbij op 36.735 kilo melk.



Varkens

Varkenshouder Hennie Korten uit het Limburgse Heibloem wist in twee jaar de productie met 2,5 big per zeug per jaar te verhogen naar een gemiddelde van 31,7. Dit bereikte hij met een doordacht plan van aanpak voor voer, gezondheid en fokkerij en een scherpe focus op biestmanagement. De biestscore van 116 procent procent laat zien dat hij dit perfect voor elkaar heeft.

Vleespluimvee

Vader en zoon Kuiper uit het Gelderse Loenen hebben het vleeskuiken houden echt in de vingers. Zij winnen de Agroscoopbokaal vanwege de technische topresultaten die ze met de 180.000 vleeskuikens realiseren: een voederconversie op 1.500 gram van 1,150 en een gemiddelde voetzoolscore van 40.

Legpluimvee

Ard en Sylvia van der Weele-Scholten houden de leghennen op hun scharrel- en Freiland-bedrijf nabij Lelystad niet alleen langer aan, maar realiseren daarbij ook nog uitstekende technische resultaten: voederconversie cum. 1,99 en uitval cum. 6,4 procent met hennen gehouden tot 90 weken. Een topprestatie.

Geiten

Familie Raymakers van geitenhouderij Janneke’s Hoeve in Asten streeft naar een zo hoog mogelijke vet- en eiwitproductie. En met resultaat; in de afgelopen twee jaar is de vet- en eiwitproductie per dier met 8 kilo gestegen naar 111 kilo. Het bedrijf staat nu op nummer 1 in Agroscoop. Daarbij schenkt de familie veel aandacht aan gezondheid en duurzaamheid. Onlangs hadden ze de eerste geit met meer dan 15.000 kilo levensproductie.



Vleeskalveren

Van alle vleesveehouders in Agroscoop realiseerde de familie Boogaard in Meliskerke dit jaar met 80,4 cent de laagste voerkosten per kilo groei. De familie heeft 175 rosékalveren en teelt daarnaast nog snijmaïs en aardappelen die ze zelf verwerkt tot verse frites. De aardappelsnippers worden gevoerd aan de kalveren; een duurzame oplossing die zorgt voor een lagere kostprijs en hogere groei.

Loonwerk

Verder was er een Agroscoopbokaal Plant bokaal voor loon- en grondverzetbedrijf van Hal uit Voorst (gemeente Oude IJsselstreek), dat sinds 2011 volledig in handen is van Erik Morssink. Loonbedrijf Van Hal onderstreept dat voor een optimaal ruwvoerproces een nauwe samenwerking tussen loonwerker, veehouder en de specialist van ForFarmers cruciaal is.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer