BBB+Wetterbelang%3A+uitslag+teleurstellend
Nieuws
© Eigen foto

BBB Wetterbelang: uitslag teleurstellend

De uitslag voor Bedrijf, Boer, Burger Wetterbelang valt teleurstellend uit. Dat zegt lijsttrekker Trienke Elshof. 'Waar stemmers in plattelandsgemeenten ons gezocht hebben, hebben we in de steden verloren.'

De belangenpartij BBB, verloor een zetel en komt met een zetel in het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân. De kandidaten komen uit de gelederen van Werk aan Water, een samenwerkingsverband van LTO Noord, MKB-Nederland en VNO-NCW. Dit samenwerkingsverband is gestopt.

Provinciale Staten

Volgens Elshof is de teleurstellende uitslag onder andere te wijten aan het samenvallen van de waterschapsverkiezingen met die van Provinciale Staten. 'De waterschapverkiezing is volledig ondergesneeuwd. Veel mensen stemmen voor het waterschap op dezelfde politieke partij als voor Provinciale Staten en dus niet op de BBB.'

Daarbij komt dat BBB een klein team is. 'Volledig campagnevoeren kun je dan niet. We hebben het er allemaal bij gedaan.'

Elshof is blij dat het CDA er met de drie zetels goed uitkomt. 'Ik heb het volste vertrouwen er in dat de landbouwbelangen goed worden behartigd.'

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  80 %
Meer weer