Samen in natuurbeheer

Roermond - Natuurrijk Limburg en Stichting IKL gaan samenwerken op het gebied van agrarisch en particulier natuur- en landschapsbeheer.

Beide partijen hebben vorige week een intentieverklaring ondertekend, waarmee ze hun samenwerking bekrachtigen.
Zowel Natuurrijk Limburg als IKL hebben ieder een belangrijke regie- en makelaarsfunctie in lokale gebiedsprocessen. IKL heeft tot doelstelling het cultuurlandschap bewust te laten (be)leven. De stichting onderhoudt daarin goede contacten met alle Limburgse gemeenten en heeft een uitgebreid netwerk van vrijwilligers en open kanalen richting burgers.
Natuurrijk Limburg is een jonge organisatie, die met haar vier uitvoeringscollectieven verduurzaming door agrariërs en particulieren in Limburg volgens economische principes uitbreidt, professionaliseert en zichtbaar maakt.
Deze beide regiefuncties worden nu in samenwerking opgepakt. Dat zorgt voor verbinding tussen overheden en platteland in de breedste zin van het woord.
De samenwerking richt zich erop om de deelname en kwaliteit van het agrarisch en particulier natuur- en landschapsbeheer in Limburg verder te verhogen. ‘Meer dan voorheen staat de deelnemer centraal’, zegt Pieter van Melick, voorzitter van Natuurrijk Limburg. ‘Er is persoonlijk contact bij het afsluiten van een beheercontract, en het collectief biedt begeleiding bij het beheer.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer