Twitter%2Dboer+over+kloof+met+burgers
Nieuws
© Yvo Sajet

Twitter-boer over kloof met burgers

In een interview in Nieuwe Oogst vertelt de bekende Twitter-boer Harry Schreuder deze week over het dichten van de kloof tussen boer en burger.

Schreuder (@harrysfarm) organiseerde vorige week samen met DLV een open dag vanwege de bouw van een nieuwe bewaarloods bij zijn akkerbouwbedrijf in Swifterbant.

Zij nodigden daarbij Raphael Hoogvliets van Bureau YAP (Young Agrifood Professionals) uit om iets te vertellen over hoe boeren hun verhaal kunnen vertellen aan buitenstaanders.

Niet eenvoudig

'Het onderwerp leeft in de hele landbouw', verklaart Schreuder. 'Het is niet eenvoudig om burgers uit te leggen wat ons werk inhoudt, maar het is wel van belang dat we het blijven proberen.'

Volgens Hoogvliets, die onder meer betrokken is bij het concept Het eetcafé, moeten boeren meer de gelegenheid grijpen om met mensen van buiten de landbouwsector in contact te koemn.

Overwegend positief

Schreuder vertelt dat de contacten die hij heeft via social media met burgers overwegend positief zijn. 'Het is belangrijk om het eerlijke verhaal te kunnen vertellen, zonder onze hakken in het zand.'

· Lees dit weekend het volledige interview met Harry Schreuder in Nieuwe Oogst.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 13°
  60 %
 • Zondag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer