Gewasbeschermingsmonitor komt eraan

Er is een definitief besluit genomen over de invoering van de gewasbeschermingsmonitor als vervanging van het het gewasbeschermingsplan. Dit jaar moeten akkerbouwers en tuinders hiermee gaan werken.

Gewasbeschermingsmonitor+komt+eraan
© nieuwe oogst

De wijziging van het Besluit gewasbeschermingsmiddelen en biociden is gisteren gepubliceerd in het Staatsblad.

Dit betekent dat ondernemers voortaan gedurende het teeltseizoen bijhouden welke middelen zijn gebruiken en welke maatregelen zij nemen.

LTO Nederland heeft in het verleden gepleit voor invoering van de monitor, omdat dit de administratieve lasten voor boeren en tuinders verminderd.

Maatregelen

Met de gewasbeschermingsmonitor houden akkerbouwers en telers onder meer bij welke fysische, biologische en mechanische maatregelen zijn nemen, zoals inzet van biologische bestrijders en mechanische onkruidbestrijding.

Ook administreren zij hun vruchtwisselingsplan, rassenkeuze en uitgangsmateriaal, inspanningen voor het signaleren van toenemende ziektedruk, emissiebeperkende maatregelen en keuze van gebruikte gewasbeschermingsmiddelen.

Uitvoering

Doordat de meest gebruikte managementinformatie- en teeltregistratiesystemen zijn toegerust op de nieuwe werkwijze, verwacht LTO Nederland geen problemen bij de uitvoering.

De gewasbeschermingsmonitor is bedoeld om de toepassing van geïntegreerde gewasbescherming helder in beeld te krijgen.

Gewasbeschermingsmonitor

De gewasbeschermingsmonitor helpt toezichthouders om naleving van de beginselen voor geïntegreerde gewasbescherming te controleren.

·Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer